W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Wczoraj byłem bystry i chciałem zmienić świat. Dziś jestem mądry, więc zmieniam siebie.
n3cRoAgnieszko powiedz mi jak Ty liczysz kcal i makro tych zupek ?
Wliczam wszystkie korzeniowe, a robię zazwyczaj tylko (seler, marchew i pietrucha korzeń) do tego wrzucę pora kawałek, cebulkę, czosnek (później wyrzucam, tak by smaku nadać i tego już nie wliczam) mięcho (jakie wchodzi w makro - najczęściej polędwica, udka z kuraka, ew pierś kura/indyk - albo karkówka/schab) doprawiam i heja ; ) Wliczam mięcho, korzeniowe i to co dodaję czyli albo ryż, albo ziemniaczki
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Składniki:
- kasza jaglana 300g (suchego produktu)
- mąka ryżowa 200g
- jabłka 4szt (u mnie 408g)
- masło klarowane 70g
- ksylitol/stewia/inne słodzidło
- cynamon
- proszek do pieczenia 1,5łyżeczki
Przygotowanie:
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu (około 15min), ostudzić, całkowicie odcedzić. Mąkę, stewię oraz proszek do pieczenia mieszamy dokładnie w misce. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Jeśli mamy formę - blachę to smarujemy dokładnie masłem, posypujemy bułką tartą, albo mąką lub zamiast tego dajemy papier do pieczenia. Jeśli mamy sylikonowe formy - to ułatwia sprawę.
Kaszę ostudzoną mieszamy dokładnie do mąką, proszkiem do pieczenia i słodzidłem.
Na spód formy dajemy masę z kaszy 1/3, dociskamy, później jabłka posypujemy cynamonem (można użyć przyprawy do szarlotki) i powtarzamy czynność masa z kaszy, jabłka i znów posypujemy cynamonem, na koniec masa z kaszy. Dociskamy.
Na wierzch wrzucamy masło (nie rozpuszczone, a zbite) wkładamy do piekarnika na około 180 stopni na 50-60 min.
Można dodać też białko w proszku.
Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2016-04-15 20:26:34
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
musi być pycha
bziubziusfajny przepis. na zdjeciu wygląda jakby był mega gruby spód, ale doczytałam, ze to "przekładaniec".
musi być pycha
Bziu - smakuje super, sama się zdziwiłam
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Pełnoziarnista tarta śliwkowa bez cukru
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- ...
- 116